Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
TÖLKIN VARJOSSA - JOUNI HYNYSEN SYDÄNTÄ RIISTÄVÄ ESIKOISTEOS!

YRITTÄMINEN ON TURHAA, SILLÄ EPÄONNISTUMINEN ON VARMAA
TILANNEKATSAUS ALKUVUOTEEN 2006

Takana on helppo alkuvuosi. Helppo siksi, että Kotiteollisuus on ollut keikkatauolla jo marraskuusta 2005. Talven, kevään ja kesän aikana on tehty vain kahdeksan keikkaa. Yhdeksäs olisi tehty yllätyksenä Rovaniemi Rockissa, mutta Sinkkoselle se ei käynyt. Mies naulasi kätensä pöytään raiskatessaan sitä, ja vaaransi näin koko levyntekoprojektin.

Olimme päättäneet keväällä 2006 eräässä kosteassa palaverissa Helsingissä, että aloitammekin kahdeksannen levyn äänitykset jo kesällä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan ne olisi aloitettu joskus loppuvuodesta. Ai, miksikö aikaistimme aikataulua? Soittoniksat olivat niin valtavat. Lisäksi Hynynen oli tehnyt marraskuusta lähtien uusia biisejä, ja niitä olikin kasassa jo aika liuta. Lähemmäksi neljäkymmentä. Mutta osan mies tiesi itsekin olevan täyttä paskaa, ja hän lupasikin heitellä huonompia roskiin. Näin tapahtuikin.

Yksi oleellinen syy äänitysten aikaistamiseen perustui myös fiiliskysymyksiin. Vertailimme Helvetistä itään -sessioita Seiskan sessioihin, ja tajusimme jotain oleellista. Helvetin sessiot olivat käsittämättömän rennot kesän ja kiireettömyyden takia. Seiskaa tehdessä oli pimeää ja tajuton kiire, hyvä, että saimme tarpeellisen määrän biisejäkään kasaan. Muutenkin oli elämät sekaisin. Nyt ei tehtäisi samaa virhettä. Paitsi, että elämät ovat sekaisin.

Panettaa muuten ihan älyttömästi nyt.

Jatketaan tarinaa siitä huolimatta. Kotiteollisuuden treeniolosuhteet olivat kokeneet kevään aikana huomattavia muutoksia. Bändi muutti Lappeenrannasta Imatralle isompaan kämppään. Kämppään, joka rakennettiin itse. Tai Sinkkonen, Summanen ja Gaia-musicin Pete ja Tuomo rakensivat. Kämppä on hieno kyllä, mutta aikaa siellä ei vielä olla vietetty juuri ollenkaan. Vanhat miehet ovat laiskistuneet. Autot ja moottoripyörät vievät kaiken ajan. Ja naiset. Haisee keski-iältä ja porvarilta.

Sen verran saimme kuitenkin treenattua ennen Sinkkosen runkkausonnettomuutta, että äänitimme demon 12 uudesta biisistä. Hynysellä oli lisäksi muutama sellainen biisi varastossa, joita on lähes mahdoton treenata normaalilla treenivolumellamme. Kasasimme siis nauhan, jolla oli yhteensä 18 biisiä. Nauha lähti Karmilalle, joka soitti heti seuraavana päivänä. 10 pääsi suoraan jatkoon, 3 pienen kehittelyn jälkeen. Takavasemmalta mukaan kiilasi vielä yksi biisi, joten aloimme treenata yhteensä 14 biisiä sessioita varten. Sinkkosen käsi oli onneksi viime hetkillä parantunut siihen kuntoon, että saimme treenata viikon kunnolla ennen sessioiden alkua. Se sai riittää jopa meidän kaltaisille amatööreille. Sen oli pakko riittää.

Teksteistä vielä. Niitä tipahteli hissukseen pitkin talvea ja kevättä, pienissä, lyhyissä pätkissä. Lopullisen hiomisen Hynynen teki juhannuksen jälkeen oleillessaan pari viikkoa Puumalan viidakoissa mökkeillen ja pyöräillen. Samalla mies kehitteli eteenpäin niitä biisejä, joita Karmila oli kehoittanut hieman parantelemaan. Lopullinen hiominen tapahtui tietysti jätkien kanssa treenatessa.

Eli paketti näyttää tämmöiseltä. Katsotaan mitä näistä nyt tulee, jätän biisien kuvailun vähän myöhempään vaiheeseen.

1. ARKUNNAULA
2. PULLON HENKI
3. VIIMEISTÄ PÄIVÄÄ
4. UNILAULU
5. UKKO PERKELE
6. TUONELAN KOIVUT
7. "VEISU"
8. AAMU
9. KIVIREKI
10. KAKSIN KÄSIN
11. IANKAIKKINEN
12. KUOLEMAJÄRVI
13. KADONNEET
14. KUMMITUSJUNA


KOTITEOLLISUUDEN STUDIOPÄIVÄKIRJA 23.7.2006 eteenpäin aina hamaan tulevaisuuteen...

SUNNUNTAI 23.7.2006
Olen kryptinen, siirryn preesenssiin. Liun aikamuotojen välillä vailla minkäänlaisia sääntöjä.

Hynynen suuntaa kotipihaltaan Transylvaniasta kohti Helsinkiä klo 13. Mies hakee Karmilan sekä hänen äänitysrojujaan Kalliosta. Lisää rojua haetaan Finnvoxista Pitäjämäeltä. Ja vielä lisää Tuusulasta. Tuusulan idyllisellä omakotitalopihalla puolikuuro mummo huutaa, että eikös tämä ole joku rokkitähti. Meinaa naurattaa.

Meinaa myös tapahtua kauheita. Hynynen ja Karmila tajuavat klo 20.45 etteivät he enää ehtisi kauppaan hakemaan kaljaa seuraavaa yötä varten. Nopea soitto Sinkkoselle ja Hongistolle, ja elämämme pelastuu. Myöhemmin tapaamme nämä äsken mainitut sankarit Imatralla treenikämpän pihasta. Jätkät ovat pakanneet soittokamat Hongiston auton kyytiin. Sinkkonen on jo hyvässä nousussa. Autoon on ostettu kaljaa, ööö, sanotaanko nyt vaikka, että riittävästi.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Lainaamme Gaia Musicin pojilta hieman mikkiständejä (ei suomea, tiedän) sekä piuhoja. Muutakin lainakamaa on kyydissä, sillä Kipon Anssi on suostunut jälleen lainaamaan meille muutaman mikrofonin rumpujen äänitystä varten. Tällä kertaa Hynynen lupaa jopa maksaa niistä. Hynynen ehdottaa hinnaksi pulloa kaljaa ja kiihkeää peppuseksiä veltolla kalulla. Kippo suostuu.

Olemme perillä Korpiselkätalolla joskus puolen yön jälkeen. Hynysellä on siis takanaan 11 tunnin ajo. Väsyttää vähän, mutta ei auta. Pakko ottaa pullo käteen, miehen hurja luonto vaatii niin. Yö menee makkaraa paistaessa ja viinaa juodessa pihalla olevassa kodassa. Kehittelemme sketsiä, jonka päähenkilönä on Vesa Keskonen Duuri -kyläkaupasta.

Henkilöllä ei ole mitään tekemistä kenenkään todellisen henkilön kanssa. Vesa Keskonen on pelkkä hahmo. Hiipivä hahmo tummenevassa yössä. Viikon päästä sketsi joudutaan hyllyttämään, sillä Tilsa käyttää lähes samaa ideaa Nyt-liitteen sarjakuvassaan. Kirottu Tilsa. No, se onkin nero.

MAANANTAI 24.7.2006
Aamu on kankea. Liikkeet ovat varovaisia. Koko kroppa haisee savulle kodassa vietetyn yön jäljiltä, Hynysen huone puolestaan kuselle, paskalle ja kuolemalle siellä vietetyn aamun takia.

Tutustumme kokkiimme. Meille on varattu sellainenkin sen lisäksi, että meillä on koko Korpiselkätalo käytössämme tämän ensimmäisen viikon ajan. Lisäksi meillä on jokaisella omat huoneet. Aika luksusta. Ehkä vähän liiankin. No, onneksi muut mukavuudet - tarkoitan lähinnä baareja - ovat kaukana. Olemme niin lähellä Venäjän rajaa, että mestamme viereisen järven vastaranta on jo naapurin tontilla.

Alamme miettiä, että minne rummut kasataan. Etsimme tarkkaamon paikkaa. Asiat alkavat hahmottua, ja alamme siirrellä rojua paikasta toiseen.

Hynynen ja Karmila jäävät kasaamaan tarkkaamoa, kun Sinkkonen ja Hongisto lähtevät Joensuuhun. Korpiselkätalolta on sinne matkaa noin 80 km. Annamme miehille mukaan pitkän ostoslistan. Ostoslista keskittyy lähinnä alkoholituotteisiin.

Hynynen soittaa 14 biisin demokitarat koneelle. Mies tekee näihin biiseihin myös demolaulut, jotta Sinkkosen olisi helpompi soittaa rumpunsa niiden päälle. Näin on toimittu jo vuosikaudet, savotta on siis tuttu. Urakka on ohi joskus illalla, ja sen aikana on tyhjentynyt laatikollinen punaviiniä. Sinkkonen soittaa. Pojat ovat juuttuneet Tohmajärven Marinkaan maistelemaan kaljaa.

Tulevat kuitenkin. Sinkkonen kasaa rumpunsa. Sen jälkeen katsommme Armottoman telkkarista. Clint on PARAS! Se joka muuta väittää on eri mieltä.

Saunaan. Hynynen sammuu välittömästi sen jälkeen. Ihan kuin olisi muka ollut raskas päivä.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

TIISTAI 25.7.2006
Aamu on kankea. Liikkeet ovat varovaisia. Kroppa haisee kuselle, paskalle ja kuolemalle. Silti Hynynen käy juoksemassa muutaman kilometrin. Olo helpottuu heti.

Sinkkonen alkaa paukuttaa rumpuja, ja Karmila vääntää soundeja kohdalleen. Karmila tajuaa, että on unohtanut jotain. Hän selittää puuttuvan osan Hynyselle, mutta tämä ei tajua tästä äänimiehen mongerruksesta vittuakaan. Tarvittava osa löytyy Väänäsen Jonelta Joensuusta, joten Hynynen hyppää autoon ja hakee sen. Hän tajuaa aurinkoisen Joensuun olevan täynnä kauniita naisia. Mies laittaa Karmilalle, Hongistolle ja Sinkkoselle viestin: - Näköpiirissä perseitä ja tissejä - stop - jään tänne - stop - kassellaan vähän syssymmällä - loppu.

Karmila laittaa viestin takaisin: - Tahtoisin muistuttaa, että olet homo.

Hynynen tunnustaa tosiasiat ja palaa murtuneena takaisin Korpiselälle.

Puuttuva osa asennetaan paikalleen. Väänäsen jättämästä paketista löytyy myös yllätyksiä. Mukaan on pakattu poikamaisessa hengessä pullo kaljaa, paketti kahvia sekä Hustleri. Kiitos vaan.

Sinkkonen aloittaa paukuttamisen. Mies soittaa päivän aikana rummut kymmeneen biisiin. Ei ongelmia. Hynynen tajuaa, että biisimateriaali on todella vahvaa. Sinkkonen saa uudet lempinimet: Samba-Sinkkonen sekä Jatsi-Jari. Miehestä löytyy myös vahvana tuplabasari-vaihde. Hynysen ja Karmilan täytyy vain hieman houkutella sokeripalalla (luetaan: viinalla), ja mies alkaa paukuttaa kuin hullu. Sovitamme siis lennossa hieman. Hämmentävää, yleensä kaikki sovitukset on olleet täysin valmiita ennen studiota.

Kaikki menee siis putkeen. Ongelmia ilmenee vasta yöllä. Hynynen nukahtaa jo ennen saunaa alakerran oleskelutilaan. Hänkin saa uuden nimen, intiaanihenkisen: Nukkuu käsi pystyssä. Muna pystyssä olisi parempi, mutta eihän sillä ole nykyisin enää muuta käyttöä kuin kuseminen. Silloinkin kaari on heikko, ja virtsaa karkailee housuihin suorituksen jälkeen.

KESKIVIIKKO 26.7.2006
Rumputalkoot jatkuvat. Korpiselältä kuuluu helvetillinen pauke. Hynynen nukkuu vielä, kun Sinkkonen vetää ensimmäistä biisiä. Se on Kaksin käsin, perusbiisi, joten Hynynen kutsutaan paikalle vasta sen jälkeen. Mies nousee rivakasti kuin ruumis haudasta.

Vuorossa on kaksi hieman epävarmempaa tunnelmapalaa, joiden kanssa Sinkkonen joutuu hieman jopa miettimään perinteisen AC/DC -asenteensa lisäksi. "Veisu" ja Unilaulu. Lopulta homma saadaan kuitenkin haltuun. Neuvottelemalla sekä leikkaa ja liimaa -menetelmällä.

Holopaisen Tuomas tulee paikalle kesken talonrakennuspuuhiensa. Hän tuo Sinkkoselle ison pullon konjakkia rumpusessioiden päättymisen kunniaksi. Sinkkonen on juuri korkkaamassa pulloa auki, kun huomaamme järkyttävän asian. Tuonelan koivut, tekstiltään aika keskeinen biisi levyllä, on jäänyt soittamatta. Jari vetää sen kolmannella yrittämällä sisään. Korkki aukeaa ja rumputaiteilijan elämä menettää tarkoituksensa.

Loput voitte lukea Alibista. Hynynen tipahtaa taas ennen kuin kerkeää edes saunaan.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Tämän päivän aikana kirjoitetaan ja kuoritetaan myös huomattava määrä Tuuliajolla -lippuja ja kortteja. Sinkkonen kirjoittelee jokaiselle tilaajalle henkilökohtaisen, kovin älykkään terveisen, jotka me muut sitten allekirjoitamme. Käymme myös naapurin kilpailevassa yrityksessä pelaamassa pingistä. Korpiselkätalolta kun ei pöytää löydy. Kokkimme Mikko joutuu kuskiksi. Laaja työnkuva miehellä.

TORSTAI 27.7.2006
Hynystä vituttaa aamulla. Mies herää seitsemän jälkeen oleskelutiloista. Hongisto kuorsaa vieressä. Hynynen jättää Hongiston nukkumaan ja poistuu omaan huoneeseensa. Mielessä pyörii Jaakko Tepon tuotanto, edellinen yö on nimittäin mennyt mm. Tepon DVD:tä katsellessa. Metallicaa katseltiin myös.

Puolenpäivän jälkeen tapahtuu heräämisiä. Tuomas soittaa muutaman demon, joilla Nightwish -laulajakanditaatit esittelevät taitojaan. Demoja tulee kuulemma vieläkin jatkuvalla syötöllä. Aika urakka kuunnella ne kaikki läpi. Niin Tuomas on kuitenkin tehnyt.

Bändin tuleva laulaja on muuten Jorma Pulkkinen. Kai sen voi täällä paljastaa, eihän näitä sivuja Nightwishin fanit lue. Tai yleensäkään kukaan.

Karmila alkaa editoimaan ja siistimään rumpuraitoja, Hynynen ja Sinkkonen suuntaavat Lappeenrantaan editoimaan elämiään kasaan.

PERJANTAI 28.7.2006
Hynynen palailee takaisin Korpiselälle joskus alkuillasta. Mies tuo polkupyörän mukanaan ja käy heti heittämässä sillä parinkymmenen kilometrin hätäisen lenkin. Kovaa.

Loppuilta menee ihmetellessä kun Karmila editoi. Hynysen hermot palavat sudokun parissa. Mies vihaa numeroita. Pullo aukeaa, Campari tällä kertaa. Se tyhjenee. Vähän vodkaa perään ja tämän kirjoittelua.

LAUANTAI 29.7.2006
Aamu alkaa aamiaisella ja aamulenkillä. Hynynen tarkistaa, että kuinka monta askelmaa on rantaan menevissä portaissa. 151 on tulos. Ja ne portaat ovat jyrkät. Karmila on niitä jo muutamana aamuna kavunnut aamulenkeillään, nyt Hynynen juoksee ne ylös. Meinaa lähteä henki.

Sinkkonen oli muuten laskenut samat askelmat viikko takaperin. Hän sai tuloksen 154. Mutta laskenta suoritettiin kuuden aikaan aamulla ja vahvasti päihtyneenä.

Karmila jatkaa vielä editointia. Hongisto saapuu alkuillasta paikalle. Mies hakee meitä Ilosaarirockin karonkkaan. Hän tekee sen tehokkain äänenpainoin. - Teillä on 15 minuuttia aikaa päättää, että lähdettekö. Sitten mie menen, ja kuskin saatte etsiä muualta.

Tyhjennämme tarkkaamon äänityskamoista, ja siirrämme ne toiseen mökkiin. Tämän päivän jälkeen hommat jatkuvat nimittäin hieman pienemmässä tilassa. Muutto tapahtuu alle puolen tunnin, hyppäämme Hongiston autoon ja sen jälkeen on kyyti kylmää. Pakettiauto vilistää Tuupovaaran maisemissa sataaviittäkymppiä. Hynynen ja Karmila ovat hiljaa, kumpikaan ei uskalla edes puhua. Vitun Vittipaldi.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Omituista mystiikkaa muuten. Aikaisemmin päivällä Hynynen on havainnut, että Väänäseltä saatu Hustleri on mystisesti kadonnut. Kukaan ulkopuolinen ei kuitenkaan ole käynyt sessioissa. Mitä vittua, kuka on vastuussa?

SUNNUNTAI 30.7.2006
Hynynen ja Hongisto heräävät jostain vitun mökiltä karonkan jälkimainingeista. Karmilaa ei näy missään, mutta mieheltä tulee viesti ennen puolta päivää: - Joka sessiossa pitää olla yksi rokulipäivä. Se on tänään. Nyt menen nukkumaan.

Hynynen ja Hongisto saavat puhelun viskipullolta. Se kutsuu seikkailuun. Miehet ottavat kutsun vastaan ja suuntaavat Joensuuhun.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Loput voittekin lukea Jallusta. Sen verran voin kuitenkin kertoa, että kehittelemme Kerubissa Kotiteollisuus -drinkit. Miehille suunnattu Arkunnaula -drinkki sisältää haaleaa vettä ja kossua. Naisille suunnattu Ensiveri taas kossua ja jotain punaista mehua tai limpparia, en nyt muista mitä. Voitte käydä tarkistamassa asian Kerubissa, Elli lupasi laittaa ne listalle ensi tilassa. Ilahtui niin niiden makuun.

MAANANTAI 31.7.2006
Aloitetaan tämä päivä yleissivistävällä osiolla. Taksi Joensuusta Korpiselälle maksaa noin 94 euroa. Porvari haisee nokkaan, kun Hynynen astuu ylös autosta miettien yhä, että mitä helvettiä viime yönä on oikein tapahtunut. Taksisetä myhäilee tyytyväisenä, ja toivottaa jopa hyviä jatkoja päivälle. Saatanan natsi!

Kasaamme lauantain hätäisen muuton jäljiltä uuden tarkkaamon. Siitä tulee loppupeleissä huomattavasti viihtyisämpi mitä olemme odottaneet. Tajuamme, että kyllä täällä viihtyy seuraavat kaksi viikkoa. Enemmänkin jos työskentelytahti jatkuu yhtä kiivaana kuin tähän asti. Hymiö.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Sinkkonen saapuu Peten kanssa paikalle. Vaihdamme kuulumisia, joita ei ole. On vain ihmishylkiöt. Kannamme Hynysen kitarakaapin talon toisessa päädyssä olevaan huoneeseen, joka sattumoisin sattuu olemaan Hynysen huone. Ratkaisu on looginen. Näin kitarakaapin meteli ei kantaudu häiritsevänä tarkkaamoon. Lisäksi kaapin on hyvä olla Hynysen huoneessa, sillä eihän sitä käytä muut kuin mies itse. Näin muut voivat halutessaan nukkua omissa huoneissaan, vaikka Hynynen tekisikin töitä.

Olemme neroja. Ei muuta kuin Mensaan.

Hynynen soittaa illan aikana peruskitaroita kolmeen biisiin, jokaiseen kahden raidan verran. Sen jälkeen paistamme makkaraa. Urhoollisimmat juovat pari kaljaa ja lonkeroa. Hynynen ei tällä kertaa kuulu niihin. Pappa ei jaksa nyt.

TIISTAI 1.8.2006
Hynysen aamu alkaa aamiaisella, aamupaskalla sekä juoksulenkillä. Hän on siis ottanut Nasaretin miehen sydämeensä.

Jatkamme peruskitaroita. Kitarakaappi tai mikki on liikkunut yön aikana (onkohan Hynynen kävellyt tai runkkaillut unissaan?), ja tämän seurauksena huomaamme soundin hieman muuttuneen eilisestä. Onneksi parempaan suuntaan. Tajuamme myös, tai Karmila tajuaa, että osa eilen soitetuista kitaroista on myös hienoisessa epävireessä. Hynynen soittaa siis eilen soitetut kitaransa uudestaan.

Sinkkonen on viihdytysjoukoissa. Hän rakentelee Hynyselle drinkkejä kossusta, karpalomehusta sekä karpalovissystä. Illalla huomaamme, että Hynynen on soittonsa lomassa juonut eurokossun.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Karmilaan menee saatana. Hän esittelee meille alkuyöstä QBz -nimisen tietokonepelin. Siis meille, jotka olemme muutenkin taipuvaisia erilaisiin addiktioihin!

Koko yöhän siinä sitten menee.

KESKIVIIKKO 2.8.2006
Aamu on verkkainen. Olo on hyvä, vaikkakin eilen on oltu taas huonon elämän syövereissä. Hynynen käy tekemässä 26km pyörälenkin heti aamupalan jälkeen. Onhan aivan luonnollista, että jos edellisenä iltana on mennyt 0,7 litran verran kossua, niin sen jälkeen on syytä käydä tekemässä urheilusuoritus. Neroutta! Ensiavussa tavataan! Tai haudassa.

Jatkamme peruskitaroita. Teemme demppikitarat. Aloitamme jyräkitaroita. Juomme viinaa. Yöllä käymme saunomassa. Katsomme Herrasmiesliigan ensimmäisen kauden DVD:ltä. Se on parhautta.

Menee aamu viiteen.

TORSTAI 3.8.2006
Totta helvetissä on selvää, että aamu alkaa juoksulenkillä. Myös Karmila tekee lenkin. Olemme suomalaisen kestävyysurheilun uudet, nuorehkot toivot.

Teemme jyräkitarat loppuun. Hongisto saapuu paikalle ja kasaa bassorojunsa. Sinkkonen ja Hongisto laittelevat Tuuliajolla -lippuja kirjekuoriin, ja Hongisto käy postittamassa ne moottoripyörällään Tuupovaara Rock Cityssä. Sen jälkeen alkaa Hongiston bassottelu teemalla “Sinulle, rakas! Jannen seikkailut säveltapailun alkeissa."

Hyvin se vetää, ammattimies. Kesken sessioiden tarkkaamoon kävelee viisi kovin tutun näköistä henkilöä. Hynynen tajuaa nähneensä näitä samoja renttuja joskus Joensuun yöelämässä. Rentuilla on kivoja tuomisia. He kantavat kaljakoreja käsissään. Toinen puoli Hynysen palkasta on saapunut! Palkasta, joka on ansaittu kirjoittelemalla puuta heinää Ilosaarirockin sivuille. Toinen puoli palkkiosta on jo juotu edellisellä viikolla.

Kiitos Ilosaarockin väki. Olette kivoja. Eihän miuta varten olisi tarvinnut...

Hongisto soittaa bassot kymmeneen biisiin. Juotamme miehelle alkoholituotteita. Tämän jälkeen alkaa viinin, viinan ja keskioluen kittaus. Pidämme Joensuun hurjien kanssa palaverin Tuuliajolla -asioista. Menemme saunaan. Katsomme Herrasmiesliigan toisen kauden. Hongisto sammuu oleskelutilan sohvalle, Karmila suuntaa nukkumaan.

Hynysellä ja Sinkkosella menee aamuun.

PERJANTAI 4.8.2006
Hynystä väsyttää. Mies herää puolenpäivän jälkeen, mutta silmät eivät siltikään meinaa avautua. Nyt jää aamulenkki väliin. Nyt on orastava krapula.

Puhelin on mykkä. Elisalla on jotain ongelmia, ja me emme pääse kontaktiin ulkomaailman kanssa. Venäjän verkko toivottaa meitä tekstiviestein tervetulleiksi. Aika orpo olo. Hynysellä on nimittäin sellainen olo, että voisi välillä soitella kotiinkin ja kysellä, että minkäs nimisiä ihmisiä siellä asuukaan. Vai asuuko siellä enää ketään?

Hongisto soittaa bassonsa loppuun. Ja hyvin soittaakin. Tämän jälkeen Hynynen jatkaa kitarointia. Teemme vielä lisää jyräkitaroita, sekä kaikenlaista häröilyä. Kasaamme kahden vielä täysin kehitteillä olevien biisien pohjat valmiiksi (Unilaulu ja "Veisu"). Sävellämme toiseen niistä uuden väliosan. Juomme keskiolutta ja viinaa. Pelaammme QBz:ia. Hynynen kirjoittelee tätä.

Hyvä työpäivä. Ehkä PARAS!

LAUANTAI 5.8. JA SUNNUNTAI 6.8.2006
Aamulla kotiin. Hynynen suuntaa kummipoikansa rippijuhliin Iisalmeen, Karmila puolestaan Helsinkiin ja Ankkarockiin. Sinkkonen suuntaa kotiinsa, mutta parin tunnin kiivaan kotona olon jälkeen hän laittaa viestin Hynyselle: -Kävin hakemassa kaksi koria kaljaa, ei tätä muuten kestä.

Näin toimii alkoholin ammattilainen.

MAANANTAI 7.8.2006
Hynynen hakee Karmilan Lappeenrannan juna-asemalta puolen päivän jälkeen. Käymme Alkossa. Mikko ostaa matkaevääksi Dooleystä sekä Sorbusta. Eksoottiset valinnat, varsinkin soppa. Pullot tyhjenevät kovaa vauhtia Hynysen ajellessa kohti Korpiselkää.

Perillä Hynynen tekee juoksulenkin, ja alkaa soittelemaan kitaroita. Jyrää lisää, saatana!

Illalla telkkarin tuijottelua ja muutama kalja. Ja parit QBz -pelit perään.

TIISTAI 8.8.2006
Lisää jyräkitaroita, 30km pyörälenkki ja illalla melodiakitaroita. Levy-yhtiömme edustaja, Aarnion Pekka, saapuu paikalle. Hän tuo pönikän viiniä tullessaan. Sehän maistuu.

KESKIVIIKKO 9.8.2006
Lisää melodiakitaroita, 30km pyörälenkki. Toistanko itseäni?

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Illalla saapuvat herrat Sinkkonen ja Vuoto. Vuodon tarkoituksena on ottaa meistä promokuvia huomenna. Hongistokin saapuu illan hämärtyessä. Vedämme sen kunniaksi ihan älyttömät kännit. Tällä kertaa Hynynen pääsee jopa saunaan asti.

TORSTAI 10.8.2006
Vuoto joutuu kuskiksi, Hynysen Chevrolet halkoo maisemaa. Haemme Kiteen Nesteeltä herra Isoahon, joka väittää tekevänsä juttua Soundiin. Näkis vaan.

Päivä ja ilta menee juopotellessa ja promokuvia ottaessa. Karmila tekee editointihommia, ja hengailee välillä messissä.

Illalla kuuntelemme hieman, että mitä olemme saaneet aikaan. Alkaa kuulostaa aika vitun hyvälle.

Loppuillasta Hynynen ei muista mitn.

PERJANTAI 11.8.2006
Hynysen päänahka on liekeissä. Sinkkonen on kuulemma teipannut itsensä, Hynysen ja Hongiston yhteen eilen illalla. Puolet Hynysen tukasta on kadonnut teippiä repiessä.

Iltapäivällä aloitamme laulut. Hynynen aloittaa Arkunnaulasta. Ei oikein irtoa. Pari lasia viiniä, ja seuraavana on Pullon Henki. Ei oikein irtoa. Ukko perkele menee muuten, paitsi säkeistöt. Alkaa ahdistamaan. Tätäkö tää taas on? Vituttaa niin paljon, että on vedettävä kännit.

LAUANTAI 12.8.2006
Hynynen yrittää vetää Arkunnaulaa uusiksi. Ei irtoa. Pullon henki saadaan nauhalle. Yritämme Arkunnaulaa uudestaan. Toteamme, että kolmen viikon ränni on tehnyt tehtävänsä. Ääni on paskana, ukko on epävireessä. Pakkaamme kamat, ja soitamme Hongiston hakemaan meidät helvettiin. Avaamme pullot, ja suuntaamme Joensuun yöhön. Hirveä känni on tosiasia.

Sovimme, että palaamme lauluhommiin Tuuliajolla -keikkojen jälkeen. Jos Hynynen vielä elää.

HYNYSEN AUTOSSA SOINEET CD:t
Sielun veljien eka
Metallica: Metallica (KOVAAAA!)
AEROSMITH: Pump
STAM1NA: Uudet kymmenen käskyä (Karmilan kommentti: laulelmaheviä)
The CULT: Beyond Good and Evil
JOHNNY CASHin kokoelma
PIL: Compact Disc (ainoa levy, jolta Hynynen suostuu kuuntelemaan Steve Vain soittoa)
MONSTERISER: The Long Snap to Zero (näitten rumpali on kuulemma homo)
DAVID BOWIE: Diamond Dogs
The LORDS OF THE NEW CHURCHin eka
SIELUN VELJET: Suomi-Finland
MUSE: Black Holes & Revelations (vittu, mitä ininää! Miks kaikki brittibändit haluaa olla Radiohead, ku sekin on ihan sietämätöntä ininää ja homoilua?)
FREUD, MARX, ENGELS & JUNG: Rintaan pistää, sukat haisee enkä pidä Jeesuksesta
WOLFMOTHER
JUICE LESKINEN: Kautta aikain 2
JULIET JONESIN SYDÄN: Jänis
SARCOFAGUS: Cycle of Life (Suomen ensimmäinen heavy-rock levy, aika persoonallista rumputyöskentelyä)
Slayerin uuttakin yritettiin kuunnella, mutta ei siihen jaksanut kännissä keskittyä

SAUNATILOISSA KATSOTUT DVD:t
1. Jaakko Teppo
2. Metallica: Cunning stunts
3. The League of Gentlemen: 1. ja 2. kausi
Muutakin oltais katottu, mutta sammuttiin aina just kun päästiin vauhtiin

JUODUT VIINAT (epämääräisessä järjestyksessä)
1. Nelosolut
2. Keskiolut
3. punaviini (tätä meni PALJON, merkeillä ei ole mitn väliä)
4. Lonkero
5. Karpalolonkero
6. kossu (raakana, tuoremehulla, vissyllä, karpalomehulla)
7. campari tuoremehulla (Karmila tykkää myös raakana, hullu)
8. konjakki
9. sorbus (tää on joku Karmilan perversio)
10. jaloviina (tää paska se vaan sinnittelee mukana)
11. pohjanpoika (tässä vaiheessa vodkalla ei enää ollut mitään väliä)
12. jägermeister (Karmila joi pullon QBz:ia pelatessaan)

Lakkabensiiniä kovempia huumeita ei tällä kertaa käytetty

SANONNAT:
1. Vittu, en mie tiijä
2. Vittu, mitä paskaa
3. Vetäydyn vastuusta
4. Vai pakotti se Karmila miut juomaan tän kossun pois. No, kai se sitten on pakko.
5. Onko Nasaretin mies sydämessä, vai mikä on, kun ei ole jo pullo hanskassa saatana?
6. - Jari, lyöpä tässä biisissä virveliä ykkösellä ja kolmosella! (puolen tunnin treenaamisen jälkeen) - Ääh, anna olla, soita niin kuin ennenkin oot soittanut.

OSA 2