Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!

KOTITEOLLISUUDEN TRIPPIJUHLAT JATKUVAT TEEMALLA ”VIIMEISIÄ VIEDÄÄN”

LIETO, SMUGGLERROK pe 12.08.2016
Hoitelen aamulla asioita Helsingissä. Kirja-asioita. Romaani alkaa viimein olla loppusuoralla. Tai loppusuoralla se on ollut koko kesän, mutta suora on ollut kirotun pitkä. Aivan liian pitkä.

Hyppään paikallisjunaan ja suuntaan Vantaalle, jossa tekniikka kasaa jo kamoja yöllistä Pulisuudelman keikkaa varten. Tänään on kaksi vetoa, ja meidän on pakko toimia näin, jotta kerkeäisimme hoitaa molemmat. Saavun perille ja otamme Aaltosen ja Hongiston kanssa parit drinkit. Sitten bussiin nukkumaan.

Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image

Herään perillä. Jotkut syövät, minä en uskalla sitä tehdä näin lähellä keikkaa. Me vedetään ensimmäisinä ja tuntuu, ettei alueella ole vielä ketään.

Se ei haittaa, huolestuttaa vain.

Loikkaamme telemark-alastulolla lauteille kuuden jälkeen. Jengiä onkin yhtäkkiä saatanasti! Roiskimme hienon keikan yhdellä encorebiisillä, sillä enempää aikaa ei ole. Meininki on silti mainio.

Ehkä hieman yllättäen Jarikin päättää rentoutua keikan jälkeen. Loikkaamme alkoholin maailmaan, mutta vain hetkeksi. Käyn kättelemässä Olavi Uusivirran, suuntaan bussin perälle maate ja matka Vantaalle alkaa.


VANTAA, TULISUUDELMA pe 12.08.2016
Saavumme perille joskus kymmenen aikoihin. Otamme huoneet Hongiston kanssa ja nukumme pienet painajaiset. Televisio on auki, kai välillä katsommekin sitä, mutta kumpikaan ei rekisteröi mitään.

Hipsimme takahuoneeseen. Paikalle on saapunut Pasi ”Wurpsi” Vuorela, basisti Luojan armosta. Alkaa alkoholi-ilottelu, joka hakee vertaistaan.

Thumbnail imageJa ei muuta kuin lavalle. Lähtee ihan saatanan hyvin, ja niin keikka myös jatkuu, kunnes setin loppupäässä tulee muutama nopea yllätys. Meinaa Jounin demppikäsi taas hyytyä Veri valuu maahan -kappaleessa, mutta onneksi Miitri paikkailee parhaansa mukaan. Helvetin kelpo veto, hyvä suorastaan. Pari encoresettiäkin vedetään, nyt mennään taas pitkän kaavan mukaisesti. Sali on täynnä jengiä ja se pitää perkeleellistä meteliä. Poistumme lavalta ja alkaa armoton rentoutuminen alkoholin maailmassa.

Se on miesten pilatesta se.

Tulee pistäydyttyä baarinkin puolella. On jopa suhteellisen kivaa. Ei ihmiset olekaan niin urpoja kuin monesti tulee oletettua.

Tai ehkä vika onkin minussa. Noeikssaisolla?

PURUVESI POP, SAVONLINNA-KERIMÄKI la 13.08.2016
Aamu alkaa aamiaisella. Se maistuu.

Lähdemme etsimään aamuolutta sateisesta Tikkurilasta, mutta tajuamme, ettei mikään baari ole vielä auki. Joudumme tyytymään Vuorelan ja Aaltosen kanssa hotellin baariin. Tajuamme, että viina maistuu siellä aivan samalle kuin muuallakin.

Se on hämmästyttävää.

Pientä paikkailua vielä bussissa, sitten maate. Herään vasta Savonlinnassa, kun Hese ajelee Hongiston opastamana kaupungin keskustassa. Eli aivan väärässä paikassa.

Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail imageThumbnail image Thumbnail imageThumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image

Janne on niin sekaisin, että se luulee osaavansa suunnistaa.

Pääsemme viimein perille. Samalla kuulemme, että ensi viikonlopun Lempäälän keikka on peruttu huonon ennakkomyynnin vuoksi. Tajuamme, että kesän viimeistä keikkaa viedään siis tänään, parin tunnin päästä!

Sen kunniaksi käyn katsomassa muutaman biisin verran J. Karjalaista. Jumalauta, kun toimii! Bändi toimittaa timanttista settiä, ihan vitun rento meno. Alkaa ahdistaa, pakko avata viini.

Riennämme seikkailuun. Se tarkoittaa alueen vieressä olevaa paikallista baaria. Sielläkin on hyvää alkoholia. Vedän sitä lasillisen verran, tilaamme takahuonejuomat bussiin ja suuntaamme sinne.

Sitten onkin aika mennä lavalle. Lähtee hienosti, jälleen kerran. Ja tunnelma on sateesta huolimatta kohdillaan loppuun asti. Hieno yleisö ja bändi vetää hienosti. Jopa koko kesän pantattu Satu peikoista menee suht hyvin täysin treenaamatta.

Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image

Kesä loppuu siis tähän. Paitsi, että herään sunnuntaina himasta ja alamme Vuorelan kanssa tinttaamaan suurella kädellä alkoholia kuunnellen samalla rokkia säätäna. Lähinnä DAD:ia.

Sammun iltapäivällä Kolmeen Lyhtyyn. Onneksi pikkuveljeni toimittaa minut jollain kyydillä kotiin.


MITÄ TAPAHTUU NYT?

Yritämme huilata, siihen ei kuitenkaan ole aikaa. Keikat alkavat syyskuun lopussa. Single Viinamäki ilmestyy syyskuun alussa. Hynysen esikoisromaani Kadonnutta tavaraa etsimässä ilmestyy syyskuun puolivälissä. 9.9. Duo Kummitusjuna esiintyy Kanneltalolla Helsingissä. 10.9. Kotiteollisuus esiintyy Radio Rock -risteilyllä. Hynynen menee jossain vaiheessa naimisiin, morsianta etsitään kiivaasti. Levy Vieraan vallan aurinko ilmestyy 14.10. Ja lokakuun lopussa tapahtuu vielä yksi iso juttu Kotiteollisuuden tiimoilta, mutta siitä uutisoidaan myöhemmin.

Videoitakin on jo kuvattu, ne julkaistaan sitten kun julkaistaan.

Kiitti jengi. Hieno kesä, hyvä meno! Nähdään taas pian.

- hynynen junassa välillä Lappeenranta-Helsinki 23.08.2016